WYSZUKAJ

Czwarta edycja Fine Dining Week już w lutym

Czwarta edycja Fine Dining Week już w lutym

W dniach 7 – 18 lutego 2018 roku, odbędzie się czwarta edycja Fine Dining Week. Festiwal dedykowany polskiej scenie fine – diningu obejmie swoim zasięgiem cztery miasta tj.: Warszawę, Poznań, Wrocław oraz Kraków. Rezerwacje na dedykowane, pięciodaniowe doświadczenie restauracyjne od 11. stycznia są dostępne na stronie FineDiningWeek.pl, w festiwalowej cenie 119 zł.

FDW18Z_czwarta edycja

Fine Dining Week to wyjątkowe wydarzenie dedykowane najwyższej próby sztuce restauracyjnej. W gronie restauracji, które pojawiły się na festiwalowej liście letniej edycji aż 75 % znalazło się przewodniku Gault&Millau 2017. Kolejna edycja, która po raz pierwszy odbędzie się w czterech miastach, skupi blisko 45 Restauracji w skali ogólnopolskiej. W gronie starannie wyselekcjonowanych uczestników w Warszawie znalazły się m.in.: Amber Room, Belvedere, N31 by Robert Sowa. W Poznaniu Goście będą mieli niepowtarzalną okazję na degustacje pięciodaniowego menu w restauracjach The Time, Gusto, Cucina. Festiwal po raz drugi odbędzie się w Krakowie i zadebiutuje we Wrocławiu.

FDW18Z_czwarta edycja_4

Zimowa edycja Fine Dining Week, jest kolejnym z rzędu wydarzeniem propagującym spotkania w restauracji,
w towarzystwie naszych przyjaciół i rodziny, przy stworzonym specjalnie na tą okazje menu. Wydarzenie to pozwala ocieplić wizerunek polskiej gastronomi i udowodnić, że niezależenie od statusu społecznego, każdy może pozwolić sobie na wyjście nawet do tych restauracji, które na co dzień wydają się nam, że są po za naszym zasięgiem. Jako Szef kuchni restauracji Amber Room od dłuższego czasu obserwuje coraz większe zainteresowanie tym projektem, które pozwala także dotrzeć do nowej grupy gości, zaprezentować nowe menu, coraz częściej opierane na najwyższej jakości produktach regionalnych. Tworząc specjalne menu, zawsze staram się wkomponować w set menu, klasyki w oparciu o naszą kartę regularną, z jakich słynie restauracja, a z drugiej strony na daniach i składnikach, które dają nam możliwość zaskoczenia nowymi smakami opartymi na światowym poziomie, utrzymując i wyznając aktualne trendy w sztuce kulinarnej. Za każdym razem, przygotowując się do tego festiwalu, odpowiednio projektujemy dania, dokumentujemy je zdjęciami i planujemy logistykę obsługi kelnerskiej, aby zapewnić serwis na najwyższym poziomie. – przyznaje Robert Skubisz, Szef kuchni restauracji Amber Room.

elegant white circular plate with salmon piece, mayonnaise, potato and mushroom and color leaves on white tablecloth in restaurant

Stoliki w najlepszych restauracjach w Warszawie można już rezerwować na stronie www.FineDiningWeek.pl. Najbardziej atrakcyjne Restauracje znikają z reguły w ciągu pierwszych 24 godzin, dlatego warto pamiętać o możliwości wcześniejszej rezerwacji. Lista potwierdzonych do tej pory restauracji obejmuje między innymi: Amber Room, Belvedere czy N31 by Robert Sowa.

Świadomość, czym jest fine dining, wciąż dopiero rośnie w Polsce. Festiwal służy więc przede wszystkim pokazaniu gościom, czym jest sztuka restauracyjna najwyższej próby. Mają oni okazję na pełne, samodzielne doświadczenie fine diningu, by dzięki temu zrozumieć, na czym naprawdę polega jego ekskluzywność.

Zobacz także: